Startend bedrijf, probeert klanten binnen te halen met halve waarheden
Enige tijd geleden werd ik gebeld door een callcenter om mij een aanbieding te doen voor deze brandstofpas. Daar werden mij natuurlijk alle standaard voordelen van een brandstofpas verteld maar ook het grootste voordeel: van 10 tot wel 17 cent korting per liter.
Na nadrukkelijk navragen of dit échte korting was ten opzichte van betalen per PIN werd gezegd dat dit echt het geval was.
Het eerste jaar voor slechts 1 euro per maand.
Na toegezegd te hebben op de aanbieding was de pas snel binnen en kon ik gelijk tanken. Na getankt te hebben natuurlijk gelijk enthousiast op de portal gecheckt of het uiteindelijke bedrag inderdaad lager was dan hetgeen wat ik op de pomp zag.
Helaas bleek dit niet het geval, ik heb direct de klantenservice gebeld, daar werd gezegd dat de korting aan het einde van de maand pas wordt toegepast. Nog even geduld dus.
Na nog een keer nadrukkelijk vragen of er niet 'korting op de adviesprijs' wordt bedoeld maar daadwerkelijke korting werd mij weer verzekerd dat ik echt nog korting kreeg.
Na de maandafrekening was er nog steeds geen korting verrekend, na nogmaals bellen werd het argument gegeven dat het dan waarschijnlijk een tankstation was welke een franchise was en geen filiaal en dat deze daarom niet in de korting viel.
Ik heb daarna nog 1x getankt bij een ander station om het te testen maar nee hoor, geen korting.
Al met al erg veel tijd en energie verspild aan een mooie belofte van korting welke niet waar blijkt te zijn.
Mijn invulling is dat ze proberen klanten binnen te halen met mooie beloftes en hopen dat het gros toch wel blijft hangen na de stap eenmaal gezet te hebben.
Opzeggen ging niet heel soepel, ik heb 2x een reminder moeten sturen.
Als dit bedrijf hun wijze van verkoop zou aanpassen en geen halve waarheden / leugentjes zou verkopen zou het best een goede dienstverlening kunnen zijn.
Dingen die wel goed voor elkaar waren:
- Pas snel geleverd
- Telefoon wordt altijd opgenomen (zelfs op zondag)
- Klein bedrijf