Toegankelijkheid is essentieel in een digitaal landschap dat steeds inclusiever wordt. Daarom zijn Kiyoh en Klantenvertellen trots om aan te kondigen dat onze platformen nu volledig voldoen aan de Europese toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1 AA). Hiermee lopen we vooruit op de verplichte eisen van de European Accessibility Act, die vanaf juni 2025 van kracht wordt.
Wat houdt digitale toegankelijkheid precies in?
Digitale toegankelijkheid betekent dat websites, applicaties en online diensten ook bruikbaar zijn voor mensen met een beperking. Denk aan mensen met een visuele, auditieve of motorische beperking, maar ook aan ouderen of gebruikers met tijdelijke beperkingen. Volgens W3C’s Web Accessibility Initiative is toegankelijke technologie cruciaal voor gelijke toegang tot informatie en dienstverlening. Dit sluit direct aan bij de verplichtingen van de European Accessibility Act, die stelt dat o.a. e-commerceplatforms hun digitale infrastructuur inclusief moeten inrichten.
Wat houdt digitale toegankelijkheid precies in?De rol van onze AI-assistent
Om deze toegankelijkheid praktisch en laagdrempelig te maken, introduceren wij een revolutionaire AI-agent op onze websites. Deze digitale assistent biedt:
Hulp bij het vinden van reviews en bedrijfspagina’s.
Ondersteuning bij het aanmaken van een eigen reviewverzamelpagina.
Realtime antwoorden op veelgestelde vragen.
Persoonlijke navigatiehulp, ook voor gebruikers met een beperking.
Technische verbeteringen op onze websites
Naast de AI-integratie hebben we ook onze websites zelf grondig aangepast. Deze verbeteringen omvatten:
- Volledige screenreader-ondersteuning, getest met JAWS, NVDA en VoiceOver.
- Alt-teksten bij elk visueel element, waaronder logo’s, buttons en illustraties.
- Semantische HTML-structuur voor betere interpretatie door hulpmiddelen.
- Kleurcontrast en typografie aangepast voor maximale leesbaarheid.
- Toetsenbordvriendelijke navigatie, inclusief formulieren en dropdowns.
Onze aanpassingen zijn uitgevoerd volgens de richtlijnen van o.a. WebAIM en Siteimprove, organisaties die zich richten op best practices voor digitale toegankelijkheid.
Waarom dit ook voor ondernemers belangrijk is
Voor webshops en dienstverleners betekent deze upgrade van Kiyoh en Klantenvertellen meer dan alleen compliance. Door gebruik te maken van onze toegankelijke beoordelingsoplossingen, investeer je in:
- SEO-optimalisatie: toegankelijke content scoort beter in zoekmachines.
- Conversieverbetering: meer vertrouwen, vooral onder oudere gebruikers en mensen met beperkingen.
Als ondernemer profiteer je direct van het feit dat onze review widgets, integraties en uitnodigingen ook werken binnen toegankelijke systemen zoals screenreaders en spraaksoftware met nog veel meer optimalisaties gepland voor dit jaar.
Meer weten? Neem actie vandaag nog
Wil je ontdekken hoe klantbeoordelingen jouw webshop kunnen versterken én bijdragen aan een inclusieve digitale beleving?
Samen bouwen we aan een toekomstbestendig, inclusief en conversiegericht platform voor klantfeedback.