De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is de onafhankelijke toezichthouder die erop toeziet dat bedrijven eerlijk en transparant handelen. Zij grijpen in bij misleidende praktijken, waaronder het gebruik van valse reviews.
Als reviewplatform werken wij samen met de ACM om consumenten te beschermen tegen misinformatie. Wij zorgen dat beoordelingen op een eerlijke manier worden verzameld en gepubliceerd, zodat bedrijven niet bewust verkeerd worden voorgesteld
Wat vraagt het ACM van ons en van jou?
Het ACM krijgt steeds vaker meldingen van bedrijven die benaderd worden om nepreviews te kopen, of die zelf actief zoeken naar manieren om hun reputatie kunstmatig op te krikken. Bij Klantenvertellen ondersteunen wij het ACM in de strijd tegen nepreviews. Dat doen wij op de volgende manieren:
Wij vragen bedrijven om ons te laten weten of ze benaderd zijn (of worden)om nepreviews te kopen.
Iedereen die een verdachte aanbieding ontvangt of signalen heeft van nepreviews, wordt gevraagd dit te melden bij de ACM.
Ben je benaderd voor nepreviews? Laat het ons weten. Vermoed je misleiding? Meld het direct bij de ACM via:
Wij nemen transparantie en betrouwbaarheid serieus.
Bij ons weet je altijd:
Hoe reviews worden verzameld
Dat reviews nooit gekocht of beïnvloed mogen worden
Dat manipulatie actief wordt opgespoord en gemeld
Dat we samenwerken met toezichthouders om misbruik tegen te gaan
Officieel Google Review Partner
Kiyoh is officieel erkende Google Review Partner. Dat betekent dat:
Onze reviewverzameling voldoet aan strikte richtlijnen
De verzamelde reviews in aanmerking komen voor weergave in Google Shopping en Google Search
Transparantie, authenticiteit en controle centraal staan in onze werkwijze
Als partner van Google en ondersteuner van de ACM-initiatieven staan wij voor eerlijke beoordelingen, eerlijke concurrentie en een veiligere online keuzeomgeving voor consumenten.
Samen maken we het verschil.
Voor eerlijke beoordelingen, echte ervaringen en een sterker online vertrouwen.